Треньорът на Левски Николай Костов няма да прави големи промени по състава за предстоящия сблъсък с Лудогорец. Той няма да може да използва наказания Фадига, а на негово място ще започне излекуваният Асен Митков.

Младокът ще действа в центъра на терена заедно с бразилеца Дарлан и капитана Андриан Краев. Именно с тях сините играха при гостуването на Апоел Беер Шева, когато бяха много солидни. Това ще е и целта срещу Лудогорец.

Дарлан игра силно срещу Славия и си заслужи шанс за нова изява. Това означава, че от групата пак ще отпадне централният нападател Рикардиньо – като шести човек извън ЕС. Надеждите на сините са, че следващата седмица Цунами ще се сдобие с паспорт и този проблем ще отпадне. В защита пък се очаква Кристиан Димитров да се завърне до Кордоба, а Ван дер Каап да е резерва.

Ивайло Петев пък ще направи поне една рокада в състава за визитата на „Герена“. Под рамката на вратата ще застане Серджио Падт, тъй като Симон Слуга се издъни жестоко при домакинското равенство с Локомотив Пловдив (1:1). Падт е стабилен в играта с крака – именно тя изяде главата на хърватина. Очаква се за пореден път в по-предни позиции да играе полякът Якуб Пьотровски.

Изявите на халфа ще бъдат следени от представители на полския национален отбор от ложите на „Герена“. До момента полузащитникът, който вече получава по-свободна роля, а не е натоварен само с дефанзивни функции, прави отлична кампания. В 15 двубоя във всички турнири има 6 гола.

Снимка: Официален сайт на Левски