Кошмарни статистики тормозят Левски преди Вечното дерби с ЦСКА, което ще се играе идната събота от  14.45 часа.

Преди мач №1 у нас, "сините" загубиха с 0:1 от Лудогорец на "Герена", а "червените" записаха пета поредна победа след 2:0 над Локомотив в Пловдив.

Така ролите на двата гранда изведнъж се размениха, след като 26-кратният шампион на България започна сезона великолепно, докато на "Българска армия" предприеха треньорска рокада заради трагичния старт.

Ето и потвърждение, че формата на Левски рязко спадна: 

  • Офанзивният халф на Левски Джавад ел Джемили, който в някои мачове е ползван и на върха на атаката, стартира първенството с 4 гола в първите три кръга – вкара по 2 пъти срещу Ботев Пд (3:1) и Локомотив София (6:0). След това обаче той не се е разписвал вече 657 минути в първенството – 10 часа и 57 минути, пише Тема спорт. В периода, от който за последно опъна противникова мрежа, Ел Джемили бе на терена и в 193 минути в Лигата на конференциите. Тоест головата му суша продължава вече 850 минути – 14 часа и 10 минути. Въпреки това нито един играч на сините няма повече точни изстрели през кампанията. С по 4 във всички турнири са още бразилците Велтон, Роналдо и Рикардиньо.
  • Статистиката е безкомпромисна – след 0:1 от Лудогорец сините загубиха и третия си сблъсък през сезона срещу съперник, който в миналия сезон финишира в първата шестица. В следващите два кръга тимът среща останалите два от тази компания – ЦСКА и Черно море. Всичките победи на Левски през сезона в първа лига са срещу отбори, намиращи се в момента след 7-о място в подреждането.
  • 0:1 от Лудогорец на „Герена“ прекъсна серията на Левски от 11 шампионатни двубоя, в които тимът неизменно вкарваше гол. За последно сините не отбелязаха през миналата кампания – при 0:2 от ЦСКА. В следващия кръг предстои именно вечното дерби, което е на 7 октомври от 14:45 часа.
  • Левски прекъсна и друга добра поредица – в предишните си пет домакинства на „Георги Аспарухов“ отборът неизменно печелеше, при това без да допусне гол във вратата си. Преди Лудогорец с трите точки от „Герена“ си тръгна ЦСКА 1948, който направи обрат за 2:1.

Снимка: Lap.bg