Треньорът на Левски Николай Костов говори след мача с ЦСКА. Вечното дерби завърши 1:1 и "сините" останаха без победа във втори пореден мач, след като миналия кръг паднаха с 0:1 от Лудогорец. Отделно 26-кратният шампион на България заема 5-то място в класирането с 23 точки, а лидер е Локомотив Пловдив с 29 т. и мач по-малко. ЦСКА се намира на 3-та позиция с 25 пункта. 

"Пропуснахме момента да използваме преднината в резултата, допуснахме малко глупав гол, който промени ситуацията на терена. Започнахме много добре, противопоставяхме се на силовия футбол на ЦСКА, приемахме еднообразните им атаки. В началото на второто полувреме имахме идеална възможност да затвърдим преднината си – не се получи, а допуснахме гол".

"И двата отбора играха за победа. На нас ни беше много нужна победата. Равният мач ни носи една точка, отдалечаваме се от претендентите за челните места, а и влязохме след несправедлива загуба от Лудогорец. Стараха се футболистите ни, имахме напрегнати играчи. Трябва да простим на младостта за грешките, които се отразяват психологически".

"Именно в настоящата пауза искахме да влезем с победа над ЦСКА. Понякога желанията надхвърлят възможностите. Митков се изтощи достатъчно и бе спонтанно решение да влезе Ван дер Каап, за да затвърдим борбата при втората топка – затова замених влезлия малко преди това Джавад Ел Джемили. Нищо трагично не е станало с него, просто не беше готов. Допусна грешка в минутите, които имахме преимущество и настъпихме педала. Бях спокоен, очаквах по-високо качество на играта. Нашият тим се затруднява при "вертикален футбол", каза Костов.

Галерия