Кандидатът за промоция в Бундеслигата Кайзерслаутерн е един от отборите, които следят ситуацията с един от капитаните на Левски Андриан Краев, разбра „Тема Спорт“. В момента отборът, с който преди години шампион на Германия стана друг минал през „Герена“ – Мариян Христов, е на трето място във Втора Бундеслига, като е само на 2 точки от водача във временното класиране Санкт Паули.

Андриан Краев, който прави много силен сезон, има договор с Левски до края на първенството. От „Герена“ правят всичко по силите си да го удължат. Те на няколко пъти излизаха с подобрени оферти към халфа. Последната бе близка до желаното от играча, но двете страни не се разбраха за размера на откупващата клауза, която да бъде вписана в споразумението. Наскоро Краев смени мениджърската агенция, която го представлява. В момента за интересите му се грижи бившият централен защитник на Левски Джон Ингълс.

Ако сините не подпишат нов договор с Краев, то дефанзивният полузащитник ще може свободно да преговаря с други клубове от 1 януари и дори да подпише предварителен договор с този, който му извади предложение, което го удовлетворява. През лятото сините отхвърлиха оферта на Лудогорец за правата му.

Сините обаче успяха да задържат трима играчи, които бяха в ситуацията на Краев – левия бек Цунами, централния защитник Кристиан Димитров и халфа Асен Чандъров.

Gol.bg припомня, че Кайзерслаутерн е 4-кратен шампион на Германия. Клубът се намира на девето място във вечната ранглиста на най-успешните отбори в страната си.