Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред SportLive.bg шансовете на „сините“ да се преборят за шампионската титла през този сезон. Трикратният шампион с отбора от стадион „Георги Аспарухов“ посочи и какъв е основният проблем за непостоянството в представянето на възпитаниците на треньора Николай Костов.

- Г-н Курдов, според Вас титлата мираж ли е вече за Левски?

- Виждаме как Хебър Пз се държа достойно, но качествените футболисти на Лудогорец показаха за какво става дума. Надявам се ние да сме в същата кондиция,  която е Лудогорец, за да може да се побеждават отборите като Арда Кърджали и т.н.

Това трябва да бъде като обеца на всеки един от нашите футболисти.

- Как смятате все пак – има ли шансове Левски да стане шампион?

- Чак такава смела прогноза не бих казал. Според мен още е много рано да се говори, защото не свършил още и първият полусезон. Много работи могат да се разместят. Поради тази причина не бих си позволил да давам прогнози, макар че много ми се иска да сме в челната тройка, поне да зимуваме там, ако не нещо друго.

- Според Вас какъв е основният проблем на Левски, на който се дължи това непостоянство в изявите?

- Спомняте си, че в самото начало си говорихме за представянето на Николай Косто като старши треньор. Той дойде малко като изненада. Споделял съм с мои колеги, че случващото се с отбора започва да потвърждава думите, които сме си разменяли.

А именно, че ако ние продължаваме да играем в този стил и в този вид, не ни чака нищо добро. Костов пое един ангажимент  в самото начало на шампионата, като не му беше дадена възможност да прави някаква селекция и де факто той застана на амбразурата с този състав, който му се предложи. Това е нож с две остриета, а вече се видя, че е и факт.

Някои от футболистите, които са в Левски, показват, че не им е там мястото. Не искам да влизам в подробности. Според мен е нужно да се търси някакво решение за вратарския пост, в защита също има какво да се подобри, а да не говоря за халфовата линия и нападението.

Не може един Уелтън да излезе от строя и вече да се вайкаме и тюхкаме. От няколко дни се говори, че едва ли не ако го няма него, няма с кой да играем. Това е абсурдно!

Отчитайки всички тези неща, съпътстващи шампионата и нашия отбор, случващото се е логично и няма за какво да се тюхкаме и да се вайкаме. В момента това са възможностите в крайна сметка. Разбирам ако на Костов му се даде право да си избира футболистите и Левски да е финансово стабилен, за да може да направи няколко трансфера, но не на свободни агенти. Тогава вече нещата ще отидат на съвсем друго ниво.

При това положение обаче колкото има вина, толкова и няма вина, защото просто това му се даде. Той работи с този състав и виждаме каква е продукцията, която можем да демонстрираме.