Треньорът на Левски Николай Костов пое отговорност за поредната издънка на тима. Специалистът бе много разочарован след равенството 1:1 срещу Ботев Пловдив в среща от 17-ия кръг на efbet Лига. "Сините" не успяха да победят в четвърти пореден двубой.

„Много съжалявам, че мачът се разви така, защото за нас беше важно да победим. Първото полувреме нашите играчи изглеждаха добре и бяхме по-добре. През второто полувреме, когато получихме гол, структурата в отбора ни се промени, не реагирахме добре на Ботев.

Най-добрите футболисти на Ботев пробиваха и ни държаха в напрежение. Очаквахме мачът да бъде такъв, защото в Ботев има подем, а при нас има спад. Лошите резултати влияят зле на играчите. За нас беше важно да победим, за да върнем оптимизма на нашите фенове. Не ни се получи и затова съжалявам.

Само по себе си, в последно време нашите атакуващи играчи не намират ситуации да бележат и това им се отразява психологически. След като не сме победили, а за нас беше важно да победим, защото ни натежаха тези неуспешни игри, като няма как това да не се отрази на психиката на играчите.

Сега трябва да работим по психиката. Аз мога да поема отговорност и я поемам, защото аз тренирам отбора“, завърши Костов за проблемите в състава му, коментира Костов.