Дисциплинарната комисия към БФС готви сериозни санкции за Левски и Ботев Пловдив, пише Тема спорт. Причината е поведението на част от феновете на двата отбора по време на двубоя на стадион „Георги Аспарухов“ в неделя, завършил при равенство 1:1. По всяка вероятност дисципът ще затвори един сектор на „Герена“, както го направи след дербито с ЦСКА (1:1) – отново заради изстреляни сигнални ракети, но не е изключено и за по-тежка санкция с мач пред празни трибуни. Двубоят с Черно море (1:0) беше със затворен сектор Б, но сега за домакинството на Локо Пд може да се изолира част от централния сектор А.

Със сигурност сините ще олекнат със сериозна сума. Очаква се днес ДК да обяви решенията си.

На почивката на двубоя страстите между част от привържениците на Левски в сектор А и тези на Ботев в клетката ескалираха. От централната трибуна полетяха сигнални ракети към сектора за гости. Част от жълто-черните привърженици пък се събраха около оградата и се опитаха да я разбият. Моментално кордон от полицаи се подреди пред сектор Г, което потуши напрежението и не се стигна до големи ексцесии.

В началото на второто полувреме пък униформените навлязоха в сектор А и изместиха към централната част феновете на Левски, за да обособят буферна зона. Канонада между сини привърженици и бултрасите има на всеки мач на „Герена“. Въпреки това охранителите видимо не правят нужното да ги предотвратят.

Ботев Пловдив осъди остро действията на феновете на Левски и бездействието на органите на реда. „Ръководството на Ботев осъжда криминалните прояви на шепа самозабравили се „привърженици“ на Левски, като оставаме в очакване на публичен отговор на нашите въпроси както от органите на реда, така и от ръководството на домакините“, гласеше част от декларацията на жълто-черните.

Снимка: Lap.bg