Сериозно напрежение тресе съблекалнята на Левски, разбра „Тема Спорт“. То е по оста „българи – чужденци“. Това дава отражение и на представянето на отбора и резултатите. В началото на кампанията сините стигнаха до доста победи в добавеното време – както в Първа лига, така и в евротурнирите. Сега обаче липсва страст в играта им и отборът бързо сваля гарда, когато стане трудно.

Отделно от това треньорът Николай Костов се оплака и от това, че казусът с нови договори на водещи футболисти също влияе. Това се отнася за трима футболисти, които стартираха срещу Ботев Пд вчера – Келиан ван дер Каап, Жереми Петрис и Андриан Краев. От тях единствено нидерландският централен защитник не е със статут на твърд титуляр.

Ситуацията с Петрис и Краев е била обсъждана и на проведеното през миналата седмица Общо събрание. Тогава мажоритарният собственик Наско Сираков е признал, че на играчите са предложени нови договор с доста по-добри финансови параметри в тях, но те отказват да ги подпишат. Настоящите им контракти са до края на първенството.