Левски пропусна да победи като гост Локомотив София в мач от 18-ия кръг на efbet Лига, след като домакините измъкнаха драматично 2:2.

Това стана с гол от дузпа в 93-ата минута, а наказателният удар беше извърнеш от Дарлан. Преди това "сините" поведоха с 2:0 чрез Марин Петков (27) и Андриан Краев (70), но въпреки това хората на Николай Костов не спечелиха.

В 76-ата минута Димитър Митков върна "железничарите" в мача и така се стигна до последната минута на добавеното време, когато Митков донесе точката за Локомотив с удар от бялата точка. 

Така Левски записа пети пореден мач без победа в първенството и остава на 6-та позиция с 29 точки, колкото има и ЦСКА 1948, но "червените" са с два мача по-малко.

Локо София събра 18 т. и се изравни с Крумовград на 12-та позиция. 

В следващия кръг Левски приема Локомотив Пловдив на "Герена", докато Локо София гостува на Пирин в Благоевград.


Левски постепенно овладя инициативата на стадион "Локомотив" и създаде първото чисто положение след четвърт час игра. Жереми Петрис получи топката отдясно и подаде пас по тревата към далечната греда, където Рикардиньо бе непокрит. Той скочи на шпагат и изпрати топката към опразнената врата, но уцели напречната греда.

Единственият гол в първото полувреме падна в следващата атака на "сините" в 27-та минута. Българският национал Марин Петков овладя топката отляво и влезе с нея на дрибъл в наказателното поле, след което я изпрати в далечния ъгъл за 1:0 за Левски.

Локомотив създаде 100-процентово голово положение минута преди края на редовното време. Асен Митков загуби топката в половината на "сините" и "железничарите" организираха светкавична контра. Димитър Митков получи по дясното крило и намери непокрития в наказателното поле Карлос Франса, който обаче не уцели опразнената врата на гостите.

Левски вкара втория си гол в 70-ата минута. Локо не се възползва от грешка в половината на гостите и те организираха контра, която премина през Патрик-Габриел Галчев по дясното крило. Юношата на "сините" центрира и Асими Фадига не успя да засече топката, но тя рикошира в него и попадна на пътя на Андриан Краев. Халфът на "сините" бе точен с прецизен удар за 2:0.

Локомотив върна един гол пет минути по-късно. Карлос Франса се възползва от извеждащ пас по лявото крило, влезе в наказателното поле и подаде пред вратата, където Димитър Митков чакаше топката непокрит. Той преодоля с лекота Пламен Андреев, който преди това отрази няколко опасни удара на домакините, които уцелиха и греда.

Така се стигна до добавеното време и дузпата за Локомотив. Влезлият малко по-рано Стив Траоре проби отдясно и опита да преодолее Дарлан в наказателното поле, а бразилецът подложи крак и го свали на земята. Митков застана зад топката и преодоля Пламен Андреев за крайното 2:2.

Локомотив София - Левски 2:2 

Голмайстори: 0:1 Марин Петков 27, 0:2 Андриан Краев 70, 1:2 Димитър Митков 75, 2:2 Димитър Митков 90+5 от дузпа

Локомотив: Александър Любенов, Бруно Франко, Ивайло Найденов (85-Стив Траоре), Красимир Милошев, Красимир Станоев, Диме Димов, Гонсало Кардосо, Валентин Николов (83-Диого Тейшейра), Антони Иванов (85-Калоян Кръстев), Димитър Митков, Карлос Франса

Левски: Пламен Андреев, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Жереми Петрис, Асими Фадига (84-Уелтън), Дарлан, Асен Митков (64-Андриан Краев), Рикардиньо, Патрик-Габриел Галчев (90-Преслав Бачев), Марин Петков, Асен Чандъров

Стадион: "Локомотив", София
Съдия: Радослав Гидженов
Жълти картони: Карлос Франса, Данило Дончич-треньор (Локомотив), Келиан ван дер Каап, Рикардиньо (Левски)