Крилото на Левски Велтон се завърна в игра при равенството 2:2 с Локомотив София. Бразилецът се появи в игра в 84-ата минута на мястото на Хасими Фадига, но не успя да помогне на тима си да стигне до победата. 26-годишният футболист лекуваше контузия в глезена, която получи при успеха с 1:0 над Черно море на 22 октомври, и над месец бе извън терените. Велтон бе емоционален в социалните мрежи след завръщането си, предаде „Тема Спорт“.

„Благодаря на Господ за завръщането в игра. Отново правя това, което най-много обичам. Все още имаме сили. Резултатът не бе това, което искахме, но продължаваме да се борим“, написа бразилецът в една от социалните мрежи.


В негово отсъствие Левски нареди четири поредни мача без успех в шампионата и добави още един след равенството в „Надежда“, като бе постигната една победа – с 3:1 над Дунав за Купата на България. Велтон се превърна в най-острия футболист на сините и липсата му се усети. От началото на сезона той изигра 20 двубоя във всички турнири, в които отбеляза четири гола.