"Искрено се надявам занапред да се работи по-лесно и съм сигурен, че ще бъде по-лесно, защото и контузените се възстановяват и с тях присъствието на Левски е съвсем различно", коментира старши треньорът на Левски Николай Костов след победата с 3:0 като домакин в двубой от 19-ия кръг на футболната Първа лига.

"Мисля, че заслужено победихме днес тима на Локомотив – един от най-добре играещите отбори с топката. През първото полувреме подходихме много правилно, като разчитахме на висока преса и активна игра, за да можем да покриваме играчите в предни позиции на Локомотив. Не дадохме почти никакви възможности за бързи атаки на противника, с което си свършихме работата. Вкарахме два гола", коментира Костов пред телевизия Diema Sport.

"През второто полувреме имахме задача да бъдем по-организирани в дефанзивен план, да затворим пространствата в средата на терена, с което дадохме инициативата на Локомотив. Заслужена победа, момчетата се стараха много. Имаше много надхитряне, много единоборства. Видяха се лидерите, то е ясно за всички, че нашият отбор, когато е без основни играчи, има друг облик. Не можем да играем така активно и да пресираме противниците високо както искаме. Радвам се, че полека-лека се възстановяват. Дай Боже да завършим добре шампионата. Като цяло съм доволен. Създаваме постоянно напрежение пред противниковата врата и мисля, че имаме успешна игра в атака при стандартните положения", заяви още наставникът на "сините".

Попитан за ситуацията с Андриан Краев, Николай Костов отговори: "Не мога да влизам в подробности. Краев е много важен, ценен наш играч, когато е концентриран и се отдава за отбора. И когато даже греши, ние прощаваме грешките, защото те изглеждат по различен начин. По-добре да оставим тези неща в съблекалнята да си останат между нас и искрено се надявам на това нещо."

"Изострено ни е вниманието с всеки един мач. Причините за изоставането са обективни, а и субективни. Надявам се да изиграем оставащите мачове достойно, да ги спечелим и да можем да върнем усмивките на нашите почитатели. Играчите се възстановяват и мисля, че с тях ще бъдем по-силни и по-уверени", каза старши треньорът на Левски.

На въпрос за някои реакции от страна на привържениците в края на мача, Николай Костов заяви: "Този въпрос ще остане без коментар, защото моите думи не се приемат така както аз искам и съм неразбран. Затова по-добре да остане без коментар тази тема."

Снимка: Lap.bg