Бившият нападател на Левски Петър Курдов съсипа от критики халфа на "сините" Андриан Краев и треньора Николай Костов.

Според него, полузащитникът, който отказва да поднови изтичащия си в края на сезона договор, е бавен и тромав играч, докато Костов няма нужната класа да води 26-кратния шампион на България. 

"Този Краев ако аз съм треньор, ще гледа титулярния състав през крив макарон. Казвам Ви го едно към едно. Аз не харесвам такива тромави и бавни футболисти. Ако му сметна беговата работа и го сравня и с Якуб Пьотровски от Лудогорец, ще е съотношение 10 към 90 в полза на поляка. Онова момче обхваща огромен периметър, а ние нямаме такива футболисти. Няма какво да се заблуждаваме. Ако почна да им правя анализ, пак ще почнат да ми звънят отвсякъде, че ги стресирам, че еди- какво си и еди-що си", каза Курдов пред Спортлайв. 

Относно Костов, той заяви: "Цитирам точните думи на Батков: "Левски е много голям за Костов". Той самият го вижда. Ако не го вижда, … На това момче трябва да му се признае едно нещо, че той се съгласи да поеме отбора в труден момент, без да прави никаква селекция и работи с каквото му предоставят. Така той кара с това. Донякъде ако това е оправдание, значи трябва да бъде така. Няма какво друго да се каже. За кой ли път обаче ще се повторя, че към края на мача ние пукаме гумите. От наши приятели, които ходят всеки ден на стадиона, чувам, че с тренировки от чики-рики нещо не се връзва. Нашият отбор е свикнал винаги да е на пангара, казано на жаргон – да се гонят футболисти, да имат една добра кондиция и ако не с качества, то с тичане, раздаване и борба, да може да доминираме и да побеждаваме поне на "Герена".

Снимка: Lap.bg