Мач без много футболни достойнства. Почти никаква игра. Ще се изговорят много неща след мача и критиките нормално ще паднат върху представянето на Левски. Двата отбора се различаваха по духа. Независимо, че дълго време равенството се запазваше и играта често бе накъсвана, Хебър показа по-голям стимул и прояви характер. Когато домакините отнемаха топката, имаше повече агресия, докато столичани действаха по чиновнически, дори апатично.

Без напрежение и прекалено спокойно във важен мач, който им дава възможност да се борят за купата, защото вече стана ясно, че трудно може Левски да спечели шампионската титла. Всички мислеха, че сините ще хвърлят силите си в този турнир, но без характер, стръв за игра и битка няма как да стане това. Отново единственият, който се опитваше да прави нещо при столичани, бе Велтон. Бразилецът вкара изравнителния гол след индивидуален пробив. Типично за него нападение отляво, прибиране към центъра и удар.

Малко преди попадението той направи същото, но не вкара, а от втория опит му се получи. Не може да се разчита само на него. Това беше хубавото от Левски в този мач. Не се видя нищо друго – уж владееше топката, но инициативата бе в Хебър. След изравнителния гол нормално бе да се очаква домакините да са по-прибрани, за да се изчакат продълженията и да се успокоят, но сините ги улесниха много. Балонно центриране, последвала изключително елементарна грешка на пеналта от страна на Димитров и подарък към Кабов. Смешна история за отбор като Левски.

В такива големи клубове не може нищо лесно да се преодолява. Да, идват други мачове и акцентът трябва да падне изцяло върху завоюване на място в евротурнирите. В първенството сегашното шесто място на Левски не е добро. Трудно обаче ще стане преборването за Лигата на конференциите с тимове като Черно море и ЦСКА 1948. Няма как да се говори, че сините ще бъдат близо до Лудогорец и ЦСКА, но дано да стигнат до третото място, а не да се гледа към седмото и бараж.

От друга страна, Любослав Пенев изгради много корав отбор и най-вече такъв с характер. Хебър играе това, което може, и не се надскача в развитието. В някои моменти от мачовете действат с голяма лекота. Притежават и решаващи футболисти. Играчите в защита са стабилни, а и вратарят им Матвей Игонен е много сериозен. Нападателят Георги Николов трябва малко да укроти характера си и ще продължи да расте още. Дано Атанас Кабов да не е избухнал само срещу Левски заради амбиция да се докаже на бившия си клуб. Притежава добри качества и може да се развива. Като цяло Хебър играе като добър колектив. Явно Любо Пенев върши отлично работата си и дано да продължат въпреки трусовете в клуба в последния месец.

Анализ на Георги Василев - Гочето