Офанзивният Илиян Стефанов е на изхода на Левски. Той има договор с клуба, но желае да го скъса или да бъде продаден за символична сума В момента 25-годишният футболист, който е ползван като плеймейкър или централен нападател, е със статут на твърда резерва. И това никак не му се харесва и е в основата да настояването му да продължи кариерата си на друго място.

През лятото интерес към Нани имаше от Израел. Той бе желан от Макаби Нетаня, в който играе бившият централен защитник на ЦСКА Пламен Гълъбов. Тогава обаче до трансфер не се стигна, защото този клуб не успя да освободи квота за чужденец – там всеки отбор може да има само шестима иностранци.

Интересното е, че в началото на годината Илиян Стефанов удължи договора си с Левски. На 9 февруари той сложи подпис под споразумение с клуба до края на 2025-а. Оттогава насам обаче изтече много вода. Треньорът е различен, формата на играча също, той не е със статут на национал – и още, и още. През есента Николай Костов използва Стефанов в едва 14 двубоя – 9 в Първа лига, 2 за купата и 3 в Лигата на конференциите. Само в 1 мач обаче Илиян бе титуляр – срещу втородивизионния Дунав (3:1) във втория турнир, като дори не остана на терена 90 минути и бе заменен още в 53-тата.

На „Герена“ трябва да решават и други трансферни казуси. Най-належащи са тези с Жереми Петрис и Андриан Краев, които през лятото стават свободни агенти. След 20 дни те ще могат да преговарят с който клуб пожелаят и през лятото евентуално да преминат в него без пари. Играчите отхвърлиха предложенията им за нови контракти и най-вероятно ще бъдат продадени през януари. Поне такива са нагласите, за да може Левски все пак да вземе някакви суми за правата им.