Левски проявява интерес към бразилския десен защитник Матеус Алешандре. В края на месеца той става свободен агент. Според медиите интерес към него не липсва, а изборът му ще падне дали да остане в родината си, или да премине на „Герена“.

В момента 24-годишният футболист изчаква и за оферта от друг европейски отбор. Бранителят е гласен за заместник на Жереми Петрис, който има контракт със сините до края на шампионата и отказва да го продължи. Затова и най-вероятно той ще бъде продаден по време на зимния трансферен прозорец, макар и за скромна сума. За момента опцията на десния фланг е само Патрик-Габриел Галчев.

Матеус Алешандре е роден на 7 април 1999 година. През този сезон в Бразилия той бе част от Куяба, който финишира на 12-о място в местния елит. Бранителят взе участие в 35 шампионатни двубоя, в които отбеляза 1 гол. В кариерата си Матеус е играл още за Мариля, Понте Прета, Интер де Лимейра и Коритиба.

От „Герена“ вече обявиха, че имат набелязани играчи за постовете, на които искат да подсилят състава за пролетния дял на първенството. Целта е Левски да се добере до евроквота, но това няма да бъде никак лесна задача.

Снимка: Lap.bg