Бившият национал Благой Георгиев разкри истината за Джо Диксън и Левски. 

Той гостува в спортния подкаст на "Господари на ефира", където говори по най-актуалните теми в българския футбол.

Разбира се, не беше подмината и темата за Джо Диксън. Британецът беше кандидат-собственик на Левски преди няколко години и беше доведен в България именно от Благой Георгиев. В крайна сметка всичко пропадна, а "сините" станаха обект на подигравки. 

"Какво ли не чух, какво ли не се изписа, какво ли не се изговори. Мога да кажа, че Джо Диксън предостави исканата от Левски гаранция от американска банка – 300 милиона. След това го гледаха като бебе в лампа. Никой не вярваше. Нормално, в България, всички са изпълнени с негативизъм и песимизъм. Истината е, че този човек дойде с план, с реални неща за Левски. Аз до последно мислех, че всичко ще е ок. Не съм левскар и това, че излезе, че искам да съм директор на Левски, са пълни глупости. Исках просто да помогна на Левски, виждали сме се поне 50 пъти с Наско, с Павел, с Мъри", каза Георгиев.

Той коментира и ЦСКА. "ЦСКА  не ме грабна с нищо. Отборът няма изграден стил, повечето победи са им в края, на късмет. Черно море, например, има някакъв стил и си го държи. ЦСКА е на приливи и отливи, един силен мач, един слаб".

Снимка: Lap.bg