Бешикташ вече е изпратил конкретна оферта за Хосе Кордоба от Левски. „Тема Спорт“ разбра, че сумата, която официално предлагат турците за 22-годишния централен бранител, е 2,7 милиона евро. Много е вероятно столичани да се разделят с панамеца през зимата, като според медиите в югоизточната ни съседка трансферът може да стане факт още до 10 януари.

Кордоба в момента е най-конвертируемият футболист на „Герена“, а от клуба имат нужда от приходи, с които да покрият част от огромните си задължения. Сините обаче няма да получат цялата сума от сделката за Хосе. Причината е, че панамският клуб, който държи част от правата на национала, очаква 25% от бъдещ негов трансфер.

Левски можеше да се раздели с Кордоба още миналата година, когато реален интерес към панамеца отново не липсваше. Бившият изпълнителен директор Иво Ивков показа оферта от Брьондби за 2,2 млн. евро, както и такава от руския Сочи на стойност 2,5 млн. евро. Тогава обаче до сделка не се стигна и именно това е една от причините, която доведе до скандалите в ръководството на Левски и последвалата раздяла на клуба с Ивков и треньора Мъри Стоилов.

През зимата се очакват още изходящи трансфери, които да помогнат на Левски да стабилизира тревожното си финансово състояние. Както вече информирахме, крилото Роналдо е пред трансфер в руския Ростов, като тази новина вече бе потвърдена от неговия агент. Двете сделки ще помогнат на Левски да погаси част от дълговете си към НАП и да стегне редиците преди пролетния полусезон.