Идва ли краят на сагата Андриан Краев? Драмата около халфа на Левски върви от лятото. Тогава той отказа да продължи изтичащия си с края на кампанията договор. А след това отхвърли още няколко предложения да го стори. Играчът става свободен агент и клубът прави всичко възможно да го продаде. За него е пристигнала официална оферта от турския елитен Ризеспор, пише „Тема Спорт“. Тя е в размер на 200 хиляди евро. Точно това е и сумата, при която сините бяха склонни на сделка, въпреки че през лятото му искаха над 5 пъти повече. Развитие ще има до дни. А може и тя да бъде финализирана по време на лагера, който сините ще изкарат в югоизточната ни съседка. Ризеспор е седми в местния елит.

В началото на септември, точно преди затварянето на летния трансферен прозорец, Лудогорец пожела дефанзивния халф на сините, като го изкушаваше с много по-голяма заплата от тази, която взима на „Герена“. Ръководството на Левски отхвърли предложението, въпреки че преди това бе продало точно на разградчани централния защитник Ноа Сонко Сундберг. Краев започна много силно кампанията и в крайна сметката сменилата доста притежатели капитанска лента остана най-дълго на неговата ръка. В един момент обаче постоянните спекулации за трансфер, както и неуспешните преговори с шефовете на клуба се отразиха на формата му. Стигна се дотам няколко пъти да бъде оставян на резервната скамейка и дори публично да бъде критикуван от треньора Николай Костов. Специалистът го направи след равенството 2:2 срещу Локомотив София. В „Надежда“ той се появи на терена в 64-тата минута и само 6 по-късно вкара втория гол за сините. След това обаче Костов заяви, че недоумява защо полузащитникът не се е израдвал на попадението.

Краев не е единственият, който е пред трансфер. На 6 януари за Турция трябва да тръгне фланговият нападател Роналдо. Той отива в руския Ростов, който води подготовка в югоизточната ни съседка. За него Левски ще прибере 1.6 милиона евро. Мениджърът на бразилеца вече разкри, че всички подробности са уточнени.

През зимата целта пред ръководството на сините е да осъществи поне два изходящи трансфера. Като с парите да бъде вързан част от бюджета на клуба. Сериозен интерес има към централния защитник Хосе Кордоба. Националът на Панама е в полезрението на Бешикташ, като двете страни водят разговори.

На „Герена“ обаче наред с изходящите трансфери и работата по споразумението с НАП за изчистването на големите дългове трябва да се съсредоточат и върху взимането на нови играчи, защото такива несъмнено трябват. И това го доказва шестото място във временното класиране и 10-те точки разлика от лидера Черно море. Засега най-близо до „Георги Аспарухов“ изглежда бразилецът Джоната Машадо.

24-годишният полузащитник е познат у нас от краткия си престой в Локомотив София. Именно той е гласен за заместник на Андриан Краев. Машадо е част от боливийския Хорхе Уилстерман, завършил на осмо място в местната Примера дивисион. Интересното е, че Джоната може да бъде ползван и като десен бек. На този пост сините също се нуждаят от играч, защото французинът Жереми Петрис е в същата ситуация като тази на Андриан Краев – договорът му изтича, а той не е склонен да го поднови. Наред с това на „Герена“ се оглеждат за вратар, като имат няколко набелязани опции. През есента младият Пламен Андреев показа колебливи игри, а Николай Михайлов може и да сложи край на кариерата си през лятото. На Левски е нужен и централен нападател.

Трябва ли Левски да продаде звездите си?

Левски трябва да продаде звездите си, за да покрие дългове към НАП
Левски не трябва да продава футболисти, за да се бори за място в Европа
Общо 2088 гласа

Снимка: БГНЕС