Ръководството на Левски не успява да финализира привличането на бразилеца Джоната Машадо, пише „Тема Спорт“. 24-годишният играч настоява да получи дългосрочен контракт от сините. На „Герена“ обаче не искат да го правят на този етап. Левски държи Машадо да парафира договор до края на първенството, като в него да има клауза за удължаването му с още два сезона. Тоест, да преценят напълно качествата му по време на пролетния дял, а едва след това да могат да удължат споразумението.

Машадо е познат у нас от краткия си престой в Локомотив София. В е футболист на боливийския Хорхе Вилстерман, завършил осми в местната Примера дивисион. Той играе на поста дефанзивен халф, но действа и като десен защитник. Джоната ще бъде алтернатива на Андриан Краев и Жереми Петрис.

В същото време медиите в Турция обявиха, че местния елитен Ризеспор е постигнал договорка с халфа на Левски Андриан Краев. Такава предстои да бъде постигната с Левски. От този клуб вече изпратиха официална оферта за национала.

Тя е в размер на 200 хиляди евро. Очаква се предложението да бъде прието от ръководството на сините. Причината е, че полузащитникът има договор с клуба до лятото. Той вече отказа няколко предложения да го поднови. И от първи януари спокойно може да води разговори с други тимове. И дори да подпише предварителен контракт с някой от тях, като през лятото да премине в него като свободен агент. Така на „Георги Аспарухов“ няма да получат нито лев за играча.

Собственикът на Левски Наско Сираков вече обяви, че дори Андриан да изпълни договора си до края, че през пролетта не е сигурно, че ще бъде титуляр.

Снимка: БГНЕС

Трябва ли Левски да продаде звездите си?

Левски трябва да продаде звездите си, за да покрие дългове към НАП
Левски не трябва да продава футболисти, за да се бори за място в Европа
Общо 2088 гласа