Треньорът на Левски Николай Костов е недоволен от факта, че по-малко от месец преди подновяването на шампионата ръководството на Левски не му е осигурило заместници на Жереми Петрис и Андриан Краев.

Селекцията се бави сериозно, а това притеснява треньора на сините, пише „Тема Спорт“. Както е известно, десният бек и дефанзивният халф бяха извадени от първия отбор.

Причината е, че отказаха да подновят изтичащите си през лятото договори. Те отхвърлиха по няколко предложения на шефовете и след края на кампанията ще напуснат като свободни агенти. Сините все още таят надежда, че могат да ги продадат за скромни суми до затварянето на трансферния прозорец и поне да вземат нещо за правата им. Шансовете това да се случи обаче намаляват с всеки изминал ден. Играчите вече могат да преговарят с други клубове и дори да подпишат предварителен контракт с тях, който да влезе в сила от лятото.

До момента Левски има само едно попълнение. Това е бразилецът Фабио Лима. 27-годишното крило пристигна като свободен агент точно преди старта на лагера в Турция. Той бе взет на мястото на сънародника му Роналдо, който бе продаден на руския Ростов.

Сините преговаряха и с друг бразилец – дефанзивния халф Джоната Машадо. Те дори бяха постигнали принципна договорка за привличането му. Сделката обаче пропадна, защото играчът в последния момент поиска повече пари от тези, за които се бе споразумял.

Засега обаче не се шуми около ново име, което да акостира при сините. Времето до подновяване на кампанията се топи. А това означава, че дори и да дойдат нови играчи, те ще трябва за много кратък период да се адаптират към изискванията на Николай Костов. В противен случай ще се наложи да бъдат резерви поне в началото.