Левски е на път да продаде звездата си Велтон в Китай. Сините очакват да получат за бразилеца 2,8 милиона евро, като в момента текат преговори, които са на финалната фаза за осъществяване на трансфера. Договорът на крилото изтича в началото на следващата година.

Наскоро Велтон заяви, че не може да каже със сигурност, че ще продължи да носи синия екип, което вече се потвърждава от очакваното преминаване в Китай. През миналата година сериозен интерес към него имаше от белгийския Стандард Лиеж, но цената, която обявиха сините, не бе по силите на клуба и до трансфер не се стигна. Тогава столичани поискаха 3 милиона евро, като сега са склонни и на малко намаление на цената.

Бразилецът бе спряган и за тимове от Южна Корея и Япония, но само толкова. Чисти спекулации бяха и информациите, че той е желан от Гьозтепе, където треньор е Станимир Стоилов. Велтон заедно с Хосе Кордоба са най-конвертируемите футболисти на Левски и за тях на „Герена“ ще получат добри суми. Столичани вече продадоха Роналдо на руския Сочи, като трансферната цена варира между 1,6 и 2 милиона евро. Състоянието на клуба не е цветущо и трябват свежи средства, като продажбата на основни играчи е най-бързият вариант, но това означава, че Левски ще остане без един от най-острите си футболисти.

Велтон пристигна на „Герена“ преди две години по настояване на Станимир Стоилов и веднага се превърна в основен футболист в състава. Той има на сметката си 79 двубоя във всички турнири, в които отбеляза 17 попадения. Левски ще бъде на сериозна печалба от него, тъй като 26-годишният футболист пристигна като свободен агент. На стадион „Георги Аспарухов“ е пристигнала оферта и за друг бразилец – Дарлан, която в момента е разглеждана.