Гамба Осака не е бил единственият клуб, който се е интересувал от привличането на Уелтън. Запитване за 26-годишния футболист е имало и от бразилския Ботафого.

На „Герена“ той премина от съименника на гранда от Рио де Жанейро – Ботафого ПБ. Легендарният клуб е поискал да се подсили с крилото, но трансферната сума, която е била поискана от Левски, е отказала тима от последващи преговори. Ботафого завърши на петата позиция в Серия А през миналия сезон и треньорът Тиаго Нунес е пожелал да подсили тима си за следващата кампания, като на няколко пъти е гледал изявите на Уелтън с екипа на Левски. В Бразилия написаха, че клубът не е бил готов да плати поисканите 3 милиона евро за правата му и не се е стигнало до сделка.

Това е накарало Ботафого да се насочи към друг набелязан футболист. След това сините си стиснаха ръцете с Гамба Осака на 2,8 милиона от европейската валута. 26-годишното крило завърши престоя си на „Герена“ със 79 двубоя във всички турнири, в които вкара 17 попадения и 11 асистенции, припомня Тема спорт.

Снимка: Lap.bg