Продаденият на китайския Ухан Три Таунс халф Дарлан чака документи, след което ще бъде обявен официално трансферът му. Той продължава да бъде в Дубай със семейството си. Бразилецът се прибра през миналата седмицата в София, за да си събере багажа, и отново отпътува за емирството.

25-годишният футболист все още не е ходил до Китай, а бе на тестове в Дубай, където китайците са на подготовка. Бъдещият му тим загуби досегашните си две контроли – с 1:3 от саудитския Ал Ахли и с 0:1 от мароканския Раджа Казабланка. Ухан Три Таунс стартира новия сезон в Суперлигата на 1 март с гостуване на Шанхай Порт.

Дарлан бе взет в Левски преди около половин година без трансферна сума, но с клауза, която ще даде на бившия му бразилски тим около 30 процента от сегашната сделка, като се очаква Ухан Три Таунс да плати за правата му около 650 000 евро.

Самият футболист дълго време не можеше да играе, защото в Левски имаха футболист в повече с квота извън Европейския съюз, и обикновено в игра не влизаше нисичкият халф. Бразилецът има общо 18 мача със синята фланелка във всички турнири, с 1 отбелязан гол и 2 асистенции.