Дано в Левски осъзнават какъв шанс им се отвори тези дни. С оглед жребия за купата и последващите опции за разпределението на европейските квоти, сините вече са в позицията на тим, който не трябва да прави грешки от графата на недопустимите. А като се има предвид и че Локо Пловдив сваля нивото с всяка седмица, Левски трябва да вече да започне да смята всяка точица и не само да погледне, но и да обяви на всеослушание, че целта пред отбора не е просто да се установи четвърти, а място в тройката.

Хората на Николай Костов имат 4 репетиционни мача, след което влизат в изпитна сесия. Първият от задължителните триточкови двубои е днес в Пазарджик. От есента Левски не е бил в четворката с разлика от петия и днес вече трябва да дръпне с три пункта пред Локо Пловдив. По програма следват още нарисувани 9 точки от домакинството на Крумовгад (без Алекс Колев), гостуването на удавника Етър и домакинство на непостоянния Славия.

Тоест през месец март сините имат по план 12 точки. И вече на тази база да се влезе в големите шамари, при които вече може да се случи и намърдване в тройката, ако някой от настоящите обитатели на челните места допусне отклонение преди 1 април. Тогава Левски влиза в Бермудски триъгълник – гостуване на Лудогорец, дерби с ЦСКА и гостуване на Черно море. Идеална изпитна сесия, която обаче може да бъде сравнително успешна само ако сините учат старателно през март.

Николай Костов има 4 мача, през които трябва изкусно да осъществи паралелен слалом, хем постепенно и внимателно да вкара новите в отбора и да изчисти постройката, хем да финишира женски месец март с максималния брой точки 12. Нека не бъдем крайни, но всичко под тази точкова цел ще бъде недопустимо и отклонение от пътя. Една стъпка встрани и треньорът на Левски няма да разбере как ще му се случи втора и после като го емнат онези три мача от Бермудския триъгълник и може да не успее да измъкне синия кораб от онази област в Атлантическия океан между Бермудските острови, Флорида и Пуерто Рико, която е наричана още Дяволският триъгълник.

Разби се, че публиката на сините е капризна и претенциозна и очаква наред с тези 12 точки тимът да се развие и като игра. Головата фиеста с Арда отключи позабравени емоции относно съпътстващия забавен момент с контакта на отбора с публиката и това до някаква степен от само себе си намали атаките на част от публиката към ръководството. Победителите не ги съдят, поне на този етап изглежда бутонът „пауза“ е натиснат и синята аудитория има на дневен ред една важна тема –  отборът да играе добре и да върви напред.

Именно Хебър бе отборът, който прати Левски в ситуацията на обичайния лузър. С отстраняването от турнира за купата в края на миналата година на „Герена“ много рано хвърлиха в коша целите си за този сезон. Отново без трофей! Не че е нещо ново, не че е нещо катастрофално, но изначално в Левски се счита, че се борят до последно за всичко.

Е, сега това всичко е сведено до нищо и ако сините имат в големи количества от онова задължително отмъщение в чисто спортния му вид, днес трябва да си го върнат на Хебър на същия стадион и по този начин донякъде да поднесат извинение на феновете си. Отпаднахме от тях, но сега ги бихме – това трябва да кажат днес след мача от щаба на сините, както и футболистите. Николай Костов също има какво да каже на публиката, защото в края на март вече може да се ползва с различна степен на доверие. А и е време да вдигне нивото си като треньор, защото на „Герена“ много не се търпи играта на приливи и отливи.

Материал на "Тема спорт"

* заглавието е на Gol.bg