Хебър Пазарджик направи всичко възможно да спре серията на Левски от поредни победи, но един фантастичен гол на Фабио Лима и едно отменено попадение заради съмнителна засада наклониха везните в полза на гостите. Това е положението и място за големи трагедии и приказки няма. Мачът абсолютно резонно можеше да завърши с успех

на домакините, ако Валентин Железов не бе видял един микрон засада на Кабов. Смея да предположа, че тази засада в обратна посока нямаше да се види. И не случайно в предишен анализ фокусирах вниманието върху тандема Драганов – Железов. Това наказателно дуо може да реши всеки мач в желаната и поръчаната посока.

Предвидих реакцията на Любо Пенев и се оказах напълно прав. Но той си е виновен, защото не се скача след мача, а това се прави преди това. Самият Пенев каза, че му пращат Драганов и Железов за трети път, но защо го допуска, като знае какво баташко клане го чака. А за българския ВАР съм си казал отдавна мнението. Добре, че Любослав Пенев най-накрая подчерта проблема – кривите линии, които си чертаят. Напомням само за един отменен гол на Спартак Варна през миналия сезон, когато голмайсторът беше с метър далеч от засадата.

А за онези, които още не са разбрали, реферът Железов е брат-близнак на онзи, който свири Локомотив София – Левски преди година и половина в „Надежда“ и не видя нарушението на Кацаров за третия, победен гол на железничарите. Но печеленето на три точки в който и да е български мач е последната грижа.

Материал на Жаклин Михайлов

Целият анализ вижте в днешния брой на "Тема спорт"