Левски оспорва претенциите на бившия изпълнителен директор на клуба Ивайло Ивков за дължимо обезщетение за освобождаването му от поста. От клуба уточниха, че ще отговорят на Лицензионната комисия в дадения срок относно подаденото искане от Ивайло Ивков.

"Във връзка с публикации в медиите и запитвания от страна на привърженици относно подадена молба до Лицензионната комисия на БФС от г-н Ивайло Ивков за неизплатени просрочени задължения за плащане на обезщетение в размер на 3 брутни заплати за предсрочно прекратяване на договора за управление, както и последвало интервю по темата от същия пред БНТ, сме длъжни да разясним пред „синята“ общност следното:

ПФК Левски“ оспорва твърдените вземания. Клубът няма просрочени задължения към г-н Ивайло Ивков, доколкото претендираните вземания не са изискуеми, поради обстоятелството същите не са надлежно установени по основание и размер от надлежен орган, т.е. не са безспорни.

Относно твърдението на г-н Ивков, че не е претендирал за сумите, а е искал да подпише споразумение (неясно за какво) сме длъжни да публикуваме постъпилите в клуба покани от г-н Ивков, цитирани в молбата му до Лицензионната комисия на БФС, за да се установи истината, която е важна за всички левскари.

„ПФК Левски“ ще отговори на Лицензионната комисия в дадения от нея срок относно подаденото искане от г-н Ивайло Ивков", се казва в изявлението на клуба.

Снимка: Lap.bg