С три мача днес ще продължи 25-ият кръг в Първа лига. От 12:45 часа Славия посреща Локомотив Пд на „Александър Шаламанов“ в столицата. Левски гостува на Етър от 15:15, а от 17:45 часа е последният двубой от програмата между шампиона Лудогорец и Локомотив София.

В Разград „зелените“ ще търсят пети последователен успех в шампионата, след като победиха Черно море, Берое, ЦСКА 1948 и Ботев Пд. Възпитаниците на Георги Дерменджиев са лидери в класирането с 54 точки, с равен брой с втория Черно море и на три пред ЦСКА, като са с два мача по-малко в сравнение с варненци и с един по-малко от „червените“. Локо София от своя страна загуби малкото столично дерби със Славия в последния кръг. „Железничарите“ са 12-и с 25 пункта, но любопитното е, че през пролетта взеха двете си гостувания, губейки за сметка на това в двете си домакинства.

По-рано през деня, Левски ще се връща към победите при визитата на Етър във Велико Търново. „Сините“ бяха в подем и серия от пет поредни успеха за първенство преди двубоя с Крумовград на „Герена“, но с десет души на терена през втората част не съумяха да спечелят и завършиха наравно с опонента. Етър на Светослав Петров е на дъното с едва 10 пункта и има крещяща нужда от точки. В последните си двубои „болярите“ не играят лошо, но така и не постигат резултати.

Славия пък приема Локомотив Пд в „Овча купел“. Добрите игри на „белите“ под ръководството на Златомир Загорчич продължават и отборът взе гостуването на Локомотив София в последния кръг, като има две победи и две равенства от началото на пролетния полусезон. Локомотив Пд е пети в таблицата с 44 точки, като отбеляза новия договор на старши треньора си Александър Томаш с класическо 3:0 срещу Етър.

Пълна програма за 25-ия кръг в Първа лига:

Петък, 15 март

Берое – Ботев Враца 2:2

Черно море – ЦСКА 1948 2:1

Събота, 16 март

12:45, Славия – Локомотив Пд

15:15, Етър – Левски

17:45, Лудогорец – Локомотив София

Неделя, 17 март

12:45, Крумовград – Пирин Благоевград

15:15, Хебър – Арда

17:45, ЦСКА – Ботев Пд.