Бившият нападател на Левски Петър Курдов е от хората, които не се притесняват да изразят мнението си, нищо че то не се харесва на шефове и треньори. Според него на „Герена“ се опитват да вършат много неща едновременно, което няма как да не доведе до провал. За съжаление, страда най-важното звено – първият отбор.

„Изгледах загубата с Черно море втори път. Костов след срещата беше много ядосан. Истината е, че след второто попадение не само физически, а и психически отпадаме. И това води до заслужено поражение. Ние хем искаме да погасяваме задълженията, хем да продаваме футболисти, хем да имаме добър отбор. Това няма как да се случи. Поне да няма гръмки изказвания, защото хората не са вчерашни и трудно могат да бъдат заблудени. Мненията са различни. Никой не се вслушва в нашето мнение, но истината е, че през изминалите няколко години ние опитваме да оцеляваме. Хората събираха пари и сега една голяма част е погасена. Нищо друго не се случва. Ето, че Славия разчита на много свои кадри от школата. При нас това не се получава. Не виждам юношите на Левски да са близо до първия състав. Много неща трябва да се променят. И от БФС, и от ръководителите на клубовете. Пълно е с чужденци, а нашите момчета по нищо не им отстъпват. Разбирам да се вземат двама или трима, които да са основно ядро, но нещата не са такива“, заяви той пред „Мач Телеграф“.

„Второто попадение срещу Черно море стана след детинска грешка на младия Иван Андонов. А и първото. Искаме хем да сме напред в класирането и да играем в евротурнирите, хем да погасяваме НАП, хем да продаваме футболисти и станаха много нещата. Няма как да се случи това нещо. Поне аз така си мисля. Препоръчително е да се тегли една черта след края на сезона и да започнат да се налагат българи в тима. На чужденците им трябва време да се аклиматизират. Но тази масовост на легионерите в нашите отбори не я одобрявам. Дано нещата да се променят, но това е дълъг процес. За съжаление, не виждам светло бъдеще. Като си продаваме футболистите няма как да имаме добър отбор. Един тим се гради много, време. Според мен голяма вина има Наско Сираков. Ако той не привлече хората, които бяхме заедно доста години и имат какво да дадат още и да помогнат, не мисля, че нещо добро ще се случи. Вальо Захариев го каза наскоро, че Левски е като секта. В този клуб не всеки може да работи“, завърши Курдов.

Снимка: Lap.bg