„До голяма степен мисля, че опасност от фалит не съществува вече за Левски. Казахме го. Миналата година всеки ден носеше 2500 лева лихва, която се трупаше. Нямаше въпрос на избор. Когато отидохме в НАП, поставиха условието 50 на 50 и за една година да бъде изплатено всичко. След сериозни разговори постигнахме договорката 70 на 30%. Когато го обявихме, бившият изпълнителен директор (б.р. - Ивайло Ивков) каза, че никога не би се съгласил на такова нещо и това ще погуби Левски. Видя се, че не е така, а главницата е погасена“.

Това обяви собственикът на Левски Наско Сираков пред Дарик радио относно финансовото състояние на клуба.

"Имаме много по-малки задължения към Общината. Трябва да ги изплатим и тях по най-бързия начин и да погасим лихвите. Те вече не са толкова страшни. За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП", допълни той.

Сираков коментира и опасността Левски да не се класира за евротурнирите през следващия сезон. "Ние ще се класираме за евротурнирите, ако заслужаваме. Има шест мача. Колкото повече спечелим от тях, ни доближава. Да, изключително е важно за всички в Левски да се класираме. Ще направим всичко възможно. Миналата година имахме между 4-5 милиона лева приходи от Европа. При всички положения ще е сериозен финансов удар, ако не се класираме, но ще се справим“, каза той.

Сираков изтъкна, че се водят разговори с треньора Николай Костов за нов договор и е чиста формалност той да бъде подписан.