Легендата на Левски и родния футбол Божидар Искренов гостува в подкаста „Шампионски игри“ на gospodari.com. Радостта на народа сподели мнението си за случващото се на „Герена“.

„Не мога да кажа, че Левски е в криза. Знаете какво е положението от финансова гледна точка и т.н. Проблемът при сините е, че нямат голяма бройка футболисти, както е в Лудогорец. Дори когато някой се контузи или е наказан, не знам Ники Костов какви нови схеми и тактики прави. В Разград са 30 играчи и то равностойни. Там конкуренцията е голяма, а в Левски я няма на този етап. Надявам се да се оправят нещата и от следващия сезон отборът да направи крачка напред. Винаги вината се търси в треньора. Трябва да му се даде шанс на Николай Костов, защото той не е главният виновник за игровата криза в Левски. Не давам съвет на ръководството, защото съм далеч от кухнята. Няма опции как да замени основните си играчи. Без доверие нищо не се случва“, заяви Искренов.

„НАП бе основното нещо, което много тежеше. Оттам нататък се продължава с другото и вече да се погледне към отбора. Този сезон е почти приключил, остават няколко мача. Да започнат отсега да мислят за подсилване на отбора. Нали ходиха хора в Бразилия да търсят футболисти. На Левски не са му нужни двама или трима нови, а много повече. Наско Сираков знае какво да прави. Очаквам да се сглоби добра селекция. Правилната стъпка бе, че той застана зад Ники Костов. Не бива да забравяме, че Левски все още не е толкова добре финансово. Изчисти се голямо и тежко задължение към НАП, но има още. Добри футболисти без пари не може да вземеш. Дано успеят да направят качествен отбор със средствата, с които ще разполагат през лятото“, допълни Гиби.

Снимка: Lap.bg