Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори пред bTV. Той заяви, че не смята да коментира Станимир Стоилов, защото смята, че случаят с него е приключен, а в момента Левски си има треньор, от когото е „много доволен и щастлив“.

„40 години вече и повече сме заедно с Илиана Раева и голяма част от живота ни премина на „Георги Аспарухов“. При нас със сигурност Левски ни обединява“, започна Сираков.

„Ако пуснеш една снимка отпреди четири години, можеш да разбереш какво ми коства. Костваше безсънни нощи. Не ми е минавало през главата мисълта да се откажа. Левски е в много по-добро състояние отпреди четири години, но още не е спасен така както на мен ми се иска. В Буквалния смисъл. Имаме все още много по-дребни задължения, които  трябва да оправим. Ще ги оправим, но стъпваме на здрава основа. С това плащане на главницата към НАП Левски за повече от 15 години не е имало случай да няма лихвоносни задължения към НАП. Държах и съм изключително радостен, че направихме това нещо. За една година изплатихме около 6.4 млн. лева главница и текущи задължения за около 4 милиона“, добави той.

„Струва си, разбира се. Няма нещо, което да съм направил и да не си е заслужавало. Аз така разсъждавам. Дължа почти всичко в живота ми на Левски. Дошъл е моментът аз да дам всичко от себе си и Левски да се върне там, където му е мястото – излекуван“, заяви с категоричност босът на „сините“.

„Да ти кажа никой не може да разбере дали ме е обидил, или засегнал. От много години съм спрял да плащам данък обществено мнение. Малко са хората, които реално могат да ме обидят. Те трябва да са на моето ниво. Не само спортно, но и като мислене, като разсъждение, за да се почувствам обиден. Не може всеки. А когато става въпрос за Левски – никой не може. Може само някой от семейството ми да ме обиди, извън него – не“.

„Бяхме приятели със Станимир Стоилов – да. Искаш да ми направиш пълна дисекция, за да ми намериш тази частичка? Първо, не е правилно – Левски в момента има треньор, от когото сме много доволни и щастливи. Не смятам, че една година след напускането на Стоилов трябва да го обсъждам. Темата е прекалено чувствителна и дразнеща. За мен случаят с Мъри е приключен. Вълнува ме Левски да се подобрява. Да направим една добра селекция и да бъдем значително по-добри от тази година. Това е първата задача. Левски и ЦСКА са скачени съдове. Така съм го приемал винаги. Никакъв проблем не може да има с лиценза на Левски“, каза още той.

Снимка: Lap.bg