Четирикратният шампион на Франция - Лил, е поредният известен клуб, който иска най-скъпия футболист на Левски Хосе Кордоба. Това обяви авторитетният белгийски журналист Саша Таволиери в социалните мрежи.

Очаква се през лятото клубът да продаде централния си защитник Лени Йоро, който е следен от световните грандове Реал Мадрид и ПСЖ. И на "Стад Пиер Моруа" ще търсят негов заместник.

Един от вариантите е именно националът на Панама. В лицето на Кордоба, "Мастифите" виждат играч с потенциал да се превърне в следващата сензация във френската Лига 1 и да замени подобаващо Йоро.

Цената на Кордоба е над 3 милиона евро, а в последното си интервю шефът на Левски Наско Сираков разкри, че вече има огромна оферта за бранителя. Той добави, че още през зимата му е обещал голям трансфер, но сделката най-вероятно ще стане факт след края на Копа Америка. 

Участието на Кордоба с Панама в турнира със сигурност ще повиши цената му още повече. Името на защитника от месеци е свързвано с редица клубове, сред които грандове от Балканите като Бешикташ и ПАОК, както и с такива от германската Бундеслига.

Снимка: Lap.bg