Нападателят на Пирин Благоевград - Юго Комано, е една от големите трансферни цели на Левски за лятото. Това научи Gol.bg от сигурен човек от "Герена", който е сред основните движещи сили при привличането на нови попълнения.

"Сините" са харесали 24-годишното френско острие в началото на годината, когато двата отбора се изправиха един срещу друг на стадион "Христо Ботев". С човек по-малко на терена, гостите се наложиха с 2:1, а голът за "Орлетата" беше дело именно на Комано.

190-сантиметровият Комано има 4 попадения и 5 асистенции в 28 срещи за Пирин в елита, името му по едно време беше свързано и с вечния съперник на Левски - ЦСКА. У нас нападателят е играл още и за Дунав Русе и във Втора лига наниза 4 гола и даде 9 асистенции в 26 двубоя.

Той има договор с Пирин до лятото на 2025 година и Левски ще трябва да плати трансферна сума, ако иска да го вземе. Големият плюс при Комано е, че няма да има нужда от адаптация в България, защото точно завършва втория си сезон.

През лятото Левски със сигурност ще търси да се подсили на върха на атаката. Очакванията са Рикардиньо да бъде продаден за около 1 милион евро и така на тази позиция отборът ще остане единствено с Билал Бари. Мароканецът е сред големите любимци на феновете, но не е ясно дали ще може да си върне старата форма заради тежката контузия, която го извади от игра точно за 565 дни.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков вече обеща грандиозна лятна селекция от пет нови попълнения. Освен това, при всяка продажба на футболист, ще бъде взиман и негов заместник. На "Герена" следят и играчи от Южна Америка, като за целта асистентът на Николай Костов - Красимир Петров, беше в Бразилия, за да гледа набелязаните цели на живо. Той е получил помощ и от агента Джери Перейра, който е първият бразилец в родния играл у нас.

Разбира се, селекцията зависи от факта дали "сините" ще се класират за участие в Лигата на конференциите. За момента това изглежда трудна задача, защото Левски е на 5-то място с 54 точки. 4-ият Локомотив Пловдив има 5 т. и мач по-малко. 

Снимка: Lap.bg