Старши треньорът на Левски Николай Костов беше доста емоционален след равенството 0:0 с Черно море на "Герена".

То лиши "сините" и от теоретичните им надежди да се борят за място в тройката, а участието им в Европа догодина преминава през куп условности, най-важната от които е в сряда Лудогорец да победи Ботев Пловдив във финала за купата на България.

Преди началото на мача пък недоволни привърженици на тима навлязоха на терена и поискаха оставката на мажоритарния собственик Наско Сираков.

"Забавянето на срещата ще го оставя без коментар. Не съм аз човекът, който да говори по този въпрос. Имахме много добър план за тази игра. Не успяхме обаче да се справим с добре организираната дефанзивна игра на Черно море. Нашият план беше да ги измамим, да ги оставим без топката, но не успяхме да вкараме гол заради тяхната добра организация. Не съм по сметките и не искам да мисля за класиране в Европа. Нека видим как ще свърши мачът в сряда", каза Костов.

"Поздравявам играчите за представянето им днес. Играхме с четирима наши възпитаници в състава, не просто с четирима българи. Това са млади футболисти, те се влияят от случващото се по трибуните. Но мисля, че в ситуацията, се справиха добре. Разбира се, че съм разочарован. Разочарован съм, че се иронизира моят футбол. Повечето водещи отбори инвестираха в селекция, а ние инвестирахме в НАП. Срещу нас имаше много агресивни атаки още след загубата ни в Разград. За нас шампионатът е много тежък заради всичко, което се случва покрай тима. Решението ми да остана за тези четири мача беше продиктувано от това, че не знам какво иска народът. Дали да си ходя, или да не си ходя и да оставя тима в решителните четири мача. Мен ме крепи играта. Аз съм неин заложник. Радвам се, че нашите играчи се справят много добре, въпреки че мнозина определиха сезона като провал. Виновникът е посочен, той си тръгва", завърши наставникът на Левски.