На „Герена“ очакват финализирането на сделката с Крумовград за голмайстора на първенството Алекс Колев. Очакванията са, че в понеделник той официално ще бъде футболист на Левски. През изминалата кампания таранът отбеляза 15 гола в елита. Преговорите за 31-годишния национал доста се проточиха, но ще финишират с успех.

Изгледи по подобен начин да завършат вече има за друг, който е викан от селекционера Илиан Илиев. Това е халфът Серкан Юсеин. В последните дни има напредък при разговорите между двете страни, пише „Тема Спорт“. Като дори представители на играча са били на „Георги Аспарухов“. Полузащитникът е силно желан от Станислав Генчев. За него, също както за Колев, ще трябва да бъде вадена трансферна сума. Сините вече могат да си позволят да плащат за играчи, след като продадоха Хосе Кордоба на английския Норич. Част от сумата, получена за него, обаче ще трябва да отиде за взимането му на заместник за центъра на отбраната.

Сините работят и по привличането на още един нападател, освен Алекс Колев. Това е Димитър Митков от Локомотив София. Той е запознат с изискванията на Генчев, с когото работиха заедно в „Надежда“.

На „Герена“ удариха вече греда с 22-годишен централен защитник, който в крайна сметка е предпочел оферта от турски клуб. За него е трябвало да бъде плащана трансферна сума.