Треньорът на Левски Станислав Генчев е останал впечатлен от качествата и старанието на Евертон Бала в тренировъчния процес.

25-годишният футболист се е понравил на наставника с представянето си по време на тактическите тренировки и 43-годишният специалист обмисля дали да не го използва като втори нападател редом до Рикардиньо или Алекс Колев, пише Тема спорт. В такъв случай бразилецът ще получи по-свободни функции и ще бъде свръзката между халфовата линия и атаката.

Евертон пристигна на „Герена“ през зимата, но в мачовете до края на шампионата не успя да впечатли с качествата си, като изигра 12 двубоя, в които не успя да се разпише. Куршума, какъвто е прякорът на крилото, не избухна, но може да го направи под ръководството на Станислав Генчев. 25-годишният футболист е амбициран да се представи на ниво във втория си сезон за столичани и да бъде сред водещите играчи на тима.

През пролетта по-добро представяне със синята фланелка имаше сънародникът му Фабио Лима, който също пристигна през зимата, но от началото на подготовката крилото си навлече гнева на треньора – първо със закъснението си за старта, а след това и за слабата кондиция, в която се намираше.

Снимка: БГНЕС