Силният човек в управата на ЦСКА Александър Тодоров е оптимист за бъдещето на клуба и увери, че "армейците" много скоро ще излязат от финансовото си затруднение.

Тодоров добави, че хората от управата на ЦСКА правят и невъзможното, за да намерят свежи пари и да издържат клуба.

Бизнесменът каза и няколко думи за председателя на Надзорния съвет на армейците Лоурънс Дейвис. "Не е толкова мистична фигура. Лоурънс Дейвис е човек, който лобира за ЦСКА в Европа. Има достатъчно много позиции, само може да е полезен за ЦСКА."

"Проблемите се разрешават един по един, просто са прекалено много проблемите в ЦСКА. Нормално да са много при клуб, който са обявили, че ще го закриват. Закриват го, защото е стигнал вече дъното. С всеки изминал ден все по-малко стават проблемите. Не казвам, че ги няма, изключително много са", заяви Тодоров пред "TV7".

Шефът на клуба обяви, че приоритетните му цели са да намери финансово стабилен инвеститор и свежи пари за клуба.

"На ден правим по 4-5 срещи с кредитори, постоянно се предоговарят условия, намалява се тази финансова тежест, която е към отбора. В най-скоро време се надявам да наберем и малко свежи пари."

"Досега се финансираше от продажба на акции, съвсем наскоро публикувахме в търговския регистър всички акционери. Говоря за хора, които си купиха акции и дадоха живи пари, с които реално се издържа клубът. Оттук насетне няколко са вариантите, надявам се скоро да имаме генерален спонсор. Края на февруари ще имаме излизане на борсата и да направим публичното предлагане на акции."

"До голяма степен задълженията се знаят и са изчистени. Дали ще излязат нови не може да се каже. Господин Томов е от малкото хора, които могат да обиколят целия свят и да намерят средства за клуба. Той не заема никакъв формален пост, нормално е да бъде по-пасивен. Ангажиментите му са доста големи, той е доста зает", допълни Тодоров.