Ръководството на ЦСКА обяви, че ще стане публично дружество.

Днес Търговският регистър към Агенцията по вписванията вписа промените гласувани на проведеното на 02.11.2013 година Общо събрание на акционерите на клуба, съобщава БТА.

Увеличението на размера на внесения капитал е от 4 422 000 лева на 5 090 790 лева на ПФК ЦСКА АД и промяна на статута от еднолично акционерно дружество на акционерно дружество.

С това дружеството положи основите за придобиване на публичен статут. Следващата стъпка е регистрация на емисията акции на ПФК ЦСКА АД в Централен Депозитар АД.

В същото време халфът на ЦСКА Брайън Хауърд обяви, че все още не е ясно дали и след зимната пауза на първенството ще продължи да играе за червените.

"За мен всичко е ново – нов език, нов отбор, нова страна, още не мога да осъзная какво се случва, важното обаче е да играем като отбор. Не знам дали ще остана след зимната пауза в ЦСКА, ще видим. Не съм говорил още с никого извън терена".

"Говорих с Лоурънс Дейвис, преди да дойда, той има страхотни идеи за отбора, стадиона, но трябва да напредваме постепенно - стъпка по стъпка, не можем веднага да отидем на върха", заяви Хауърд.