Бъдещият шеф на ЦСКА Юлиан Инджов още не е придобил главния пакет акции на клуба от Александър Томов. Това заяви той в интервю пред TV7.

Още по темата

 


След мача с Берое (0:0) бившият вицепремиер обяви, че всичко е уточнено по прехвърлянето на контролния пакет, но бизнесменът разкри, че това не е точно така.

Преди да вземе властта на „Българска армия”, Инджов ще поиска негови хора да направят финансово-счетоводна експертиза, която да уточни точния размер на задълженията на клуба. След това той ще реши дали да поеме управлението на ЦСКА.

”Г-н Томов си е главен акционер в клуба. Като цяло мажоритарният пакет акции е заложен към мен и към г-н Манджуков и г-н Томов, за да си го върне, би трябвало да ни плати дълга до 30 март”.

”Явно няма пари, за да го плати и е готов да предаде контролния пакет акции. Г-н Манджуков заяви, че не желае да се възползва от тази възможност. Аз не мога да кажа, че не желая, но преди да кажа твърдо „да” искам в понеделник да направя финансово-счетоводна експертиза”.

”Ако цифрите, които се експонират в публичното пространство, отговарят на това, което ще намерим, предполагам, че ще вляза. Теоретично до 30 март г-н Томов държи мажоритарният пакет акции на ЦСКА”.

”Ако намери на кого да ги продаде, на 31 март или на 1 април, собствеността ще мине на този, на който плати цената”, обясни Инджов.

Строителният предприемач заяви още, че няма гаранции за финансовото обезпечение на ЦСКА занапред.

”Надявам се да привлечем не само бизнесмени, но и хора, които обичат спорта – независимо дали са сини, червени или зелени. В крайна сметка такива клубове трябва да попадат в ръце, които не искат да вземат, а само да дават. Аз мисля, че ще бъда такъв, ако остана”, каза още Инджов, а после добави, че излизането на Петър Манжуков от финансирането на ЦСКА е заради големите задължения на клуба.

Накрая Инджов каза, че ако се наложи да излезе от клуба, няма да си търси парите, които е вложил в него и не можа да посочи наследник на напусналия Стойчо Младенов.