Редица съвпадения сочат към победа на ЦСКА в днешния реванш с Берое. Тенденциите са базирани все на турнирни мачове на армейците - тези за Купата на България през 2011 г. и участието им в Купата на УЕфА през 2005/06 г., пише вестник "Тема спорт".

Последния случай, когато ЦСКА бе на полуфинал за Купата на България, тимът спечели и трофея. Това бе през сезон 2010/11 г. На предпоследната крачка червените елиминираха Литекс с 2:1 на "Армията". Тогава сблъсъкът се решаваше в един мач, а не както сега в два. Но съвпаденията са налице -отново имаше голям интерес към полуфинала, като стадионът тъкмо бе отворен, след като току-що бе получил лиценз.
 
Последва финалът срещу Славия. Той се игра на същата дата и стадион, на която ще бъде и през тази година - 25 май и отново на националния "Васил Левски". Червените победиха с 1:0 с гол на Спас Делев. В ЦСКА има един останал играч от онзи отбор - Борис Галчев.
 
Съвпаденията продължават - напълно е възможно съперникът на ЦСКА на финала за купата отново да бъде воден от... Емил Велев. Кокала сега е начело на Монтана, като постигна успех с 2:0 8 първия полуфинал с Литекс. Така, ако последният в А група сега елиминира ловчанлии, Велев може да изведе втори отбор след Слабия на финал за купата срещу армейците. А първия вече го изгуби...
 
Ако се разровим още назад във времето, ще намерим и други много любопитни съвпадения. Ситуацията сега силно наподобява онази през сезон 2005/06 г., когато ЦСКА играеше с Леверкузен в първия кръг на Купата на УЕфА. В първия двубой армейците бяха гости и победиха с 1:0- в Германия, както сега играха навън в Стара Загора и стигнаха до успеха с 2:0. И тогава, и сега ЦСКА бе в ролята на аутсайдер. В онези години Леверкузен бе един от най-силните немски тимове, а сега червените влязоха 6 сблъсъците срещу 3-ия в А група Берое от изходната позиция на третодивизионен отбор.
 
И още - заралии сега уволниха след първия мач с ЦСКА треньора си (Петър Хубчев) и назначиха временен вариант - Пламен Липенски. Абсолютно същото стана и в Леверкузен - тогава махнаха Клаус Аугенталер и временно сложиха на поста Руди Фьолер. Истинско дежа вю!
 
Вторите мачове и в двата случая бяха на "Армията" и интересът бе страховит. Преди Леверкузен в Борисовата градина имаше големи опашки за билети, абсолютно същото стана и сега преди реванша с Берое. А срещу немците в състава бе и настоящият треньор на ЦСКА Христо Янев, което е още една свързваща линия.
 
Така преди втория двубой със заралии има много любопитни съвпадения и тенденции, които сочат победа за ЦСКА и класиране на финал.