ЦСКА победи Берое с 2:0 и с общ резултат 4:0 се класира на финала за Купата на България. "Армейците" изиграха страхотен мач пред препълнените трибуни на стадион "Българска армия" и затвърдиха добрите впечатления от първия двубой.

"Червените" започнаха мача по прекрасен начин и Преслав Йорданов откри резултата с изключително красив гол още в третата минута. Пет минути преди края на полувремето ЦСКА дръпна с 2:0, а голът бе дело на Николай Цветков.

През втората част попадения не видяхме, но ЦСКА отново бе по-добрият отбор и дори удари греда чрез Борис Галчев в 83-тата минута на двубоя.

Така ЦСКА се класира на финал за Купата на България за първи път от 2011-та година и ще се изправи срещу победителя от двубоя между Литекс и Монтана.


Двубоят започна много динамично и още във втората минута Берое можеше да открие резултата. Исмаил Иса имаше възможност да обстрелва вратата на "армейците" отблизо, но Анаталоий Господинов се справи и спаси изстрела му.

В ответната атака ЦСКА успя да открие резултата. Самир Аясс и Преслав Йорданов се пребориха за една спорна топка и Преслав я прати в мрежата на старозагорци с техничен удар до гредата. Изключително красив гол.

Малко по-късно Исмаил Иса излезе очи в очи с вратаря на на ЦСКА и удари напречната греда, но дори и да беше отбелязал, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като страничния съдия вдигна спорна засада.

В следващите минути играта се поуспокои и интересни положения липсваха.

Така се стигна до 41-та минута, когато "армейците" удвоиха своята преднина. Станислав Маламов се подигра с Атанас Зехиров, както го направи и в първия мач между двата отбора и центрира прекрасно в наказателно поле, където Николай Йорданов засече с десния крак и направи резултата 2:0!

И така ЦСКА се оттегли на почивка с два гола преднина.

"Червените" имаха отлична възможност да направят резултата класически само пет минути след подновяването на играта, но удар на Маламов от границата на наказателното поле не намери очертанията на вратата.

След един час игра Берое изпусна най-чистото си положение в мача. Милисавлевич центрира отляво и достави топката на главата на Станислав Костов, който отблизо не успя да мушне топката във вратата на "армейците".

Двайсет минути преди края Самир Аясс пробва далечен удар, но кълбото премина на метър над гредата.

В следващите минути срещата се понакъса и нарушенията по терена изобилстваха. Реферът Ивайло Стоянов спести няколко жълти картона, които щяха да доведът до изгонване на играчи и от двата отбора. Все пак съдията показа еднакъв критерий.

Борис Галчев удари греда в 83-тата минута. Капитанът на "армейците" опита удар почти от центъра на терена и топката кацна на горната греда на вратата пазена от Илко Пиргов.

До края на мача гол не падна и ЦСКА се класира на финала за Купата на България!!!

 

ВИЖТЕ ТУК РАЗВОЯ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ:

ЦСКА - Берое 2:0

Голмайстори:

1:0 Преслав Йорданов - 3'
2:0 Николай Цветков - 41'

 

ЦСКА: Господинов, Динчев, Грънчов, Чорбаджийски, Кикарин, Йорданов, Аясс, Галчев (Хазуров - 90'), Маламов (Витанов - 86'), Цветков (Райчев - 65'), Йорданов

Берое: Пиргов, Пенев, Динков, Иванов, Зехиров, Джоман, Елиаш (Том - 46'), Божилов, Делев (Маркес - 71'), Милисавлевич, Иса (Костов - 54')

<iframe width="560" height="315" src="http://vbox7.com/emb/external.php?vid=264a26a1c4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>