На стадион "Българска армия" вече остана единствено новият ЦСКА на Гриша Ганчев. Юношите, които треньорът Адалберт Зафиров готвеше да представят автентичния червен клуб, бяха разпуснати. Отмени се и готвения за тях лагер в Трявна. 

До развръзката с двете ЦСКА се стигна след като спортното министерство прекрати договора за "Българска армия" и базата в Панчарево със старото дружество.

Междувременно стана ясно, че ведомството на Красен Кралев е преговаряло и с двата червени клуба да включат в оздравителните си планове дължащата се сума за данък смет и сгради от 929 109,14 лв, научи "Стандарт".

Борчът е натрупан в периода 2012-2015 г. Пари по него не са били плащани дори и когато ПФК ЦСКА АД не е бил в процедура по несъстоятелност. Разтрогването на договора със старото дружество е единственият начин да се защити интереса на министерството на младежта и спорта за тези пари, защото данъчните имат залози и прочее. А ММС няма такива, твърдят експерти.

Поради това изискуемата сума ще бъде включена в документите за новия конкурс на министерството за наемане на "Българска армия" и "Панчарево".