Кондиционният тре­ньор на ЦСКА-София Томас Нойберт може да получава заплата над 10 000 евро. Това пише ру­мънското издание „Prosport.ro", което се позовава на собс­твеника на Стяуа Джиджи Бекали.

Според колоритния бос, цитиран от "Меридиан мач", той му е пред­ложил 10 000 евро месечно възнаграж­дение, но Нойберт е предпочел да отиде в ЦСКА-София, защо­то там щял да полу­чава повече. След като бившият треньор в Литекс се озовава на „Армия­та", от Стяуа завеж­дат дело срещу него, което е за умопомрачителните 300 000 евро, тъй като така­ва е освобождаваща­та клауза, която е за­писана в договора му.

„Никога не съм питал за пари или подобни неща и за­ради това съм тъ­жен, че Стяуа ме съ­ди. Те не приемат моето разтрогване на договора с клуба. Вече загубиха три пъти във федерация­та и сега нещата се решават в спортния арбитражен съд в Лозана. А това е шо­киращо, защото този съд е съвсем друго нещо. Имам право да разтрогна, както е и в цяла Европа, след като депозирам предизвестие около месец преди да си тръгна", коментира самия Нойберт.