Софийският градски съд отказа за втори път да освободи синдик Дора Милева. Срещу нея бе внесена повторна молба за освобождаването й. Тя е входирана от фирмата "Ред Енимълс", спечелила търга за емблемата. Искането е било подадено на 10 май. А вчера съдът се произнесе по него, пише "Тема спорт".

"Определение от 02.06.2017 г. – ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ предложението на кредитора "Ред Енимълс" ЕООД, направено с молба вх. № 61958/10.05.2017 г.. за освобождаване на синдика Дора Милева поради неизпълнение на задълженията й и нарушаване интересите на длъжника и кредиторите. Определението подлежи на обжалване пред САС в 7-дневен срок от връчването му на "Ред Енимълс" ЕООД и синдика", се пише в съобщение на съда, публикувано в страницата на Министерството на правосъдието.

Преди два месеца имаше още една жалба с искане за освобождаването на Милева, но и тя бе отхвърлена – на 24 април. Също с вчерашна дата съдът е приел доклада на синдика относно проведения на 30 май втори публичен търг. Припомняме, че ЦСКА си върна емблемата с колосална оферта за 8 милиона лева. Сега на ход е синдик Милева, която трябва да определи по какъв начин тези пари ще се разпределят между кредиторите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Процедурата вероятно ще отнеме месеци.