Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга говори за представянето си в България, евентуален трансфер в друг клуб и още теми.

"В началото ми беше трудно в България. Това беше нормално, тъй като е необходимо време за адаптация. Това, че и преди съм играл извън моята страна, ми помогна да преодолея трудностите като различни тренировки, студа и други неща. Българският език е много труден, но ще се постарая да науча думи, които ще ми трябват. Играл съм и в Южна Корея преди това, но продължавам да изпитвам трудности. Знам да казвам: няма шанс!"

"Конкуренцията сред бразилските играчи е огромна. Това, че играеш силно в чуждо първенство, не означава, че ще бъдеш повикан в националния отбор на Бразилия. Надявам се обаче един ден да попадна в националния отбор на България. Не си правя сметка колко гола ще вкарам за моя отбор. Не мисля по този въпрос. Просто ще се старая да се представям добре и да бележа повече. Ще се постараем да станем шампиони, за да зарадваме нашите фенове. Ще бъде трудно, но ще се борим да постигнем целта си".

"Не искам да коментирам колко пари струвам. Има си компетентни хора, които може да ви отговорят. Моята работа е да тренирам и да играя. Цената за Неймар е нормална. Щом има кой да плати, значи струва толкова. Все пак той е голмайстор и в миналото е работил за своето име и авторитет. Трябва да спрат спекулациите около моето бъдеще и евентуална продажба. В този момент мисля за ЦСКА и искам да постигна целите си".

"Всички мачове, които играя се радвам като вкарам гол. Мачът с Левски е постоянно в главата ми. Ако вкарам отново в него ще бъде специално за мен. Това е най-голямото дерби в България. Не бях играл досега в толкова голямо дерби. В Бразилия има такива, но нямах възможност да взема участие в тях. Искам да гледам България срещу Франция. Ако всичко е наред ще бъда на трибуните. Франция има отбор, който е от съвсем друго ниво Целият отбор в ЦСКА е мотивиран да спечели първото място в първенството. В последната ни среща направихме грешна стъпка, но не трябва да се изпада в крайности за това. Ще има още доста мачове с Лудогорец и ще постараем да постигнем победи", заяви Фернандо Каранга.