Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира грозните сцени при гостуването на Локомотив Пловдив, когато фенове на двата отбора си спретнаха здраво меле в края на пръвото полувреме.

"Това са сцени, които не бива да случват на никакви терени, не само на футболни. Това е в ущърб на спорта. Имаше навлизане на двете агитки. Това не е война. Това е спорт. Победителят се решава на терена, а не от бой на феновете на единия или другия отбор", сподели бившият национален селекционер.

"Не мога да си обясня защо се стигна до тези сцени. Няма логика, при положение че ЦСКА в този момент води с 1:0, феновете да навлязат без причина. Вероятно е имало провокация. Но аз това нещо не съм го видял и не мога да го коментирам. Но не мисля, че е логично при такъв резултат да има влизане на фенове на ЦСКА на пистата, тъй като това е прецедент."

"Казах на феновете, че трябва да запазят необходимото спокойствие, за да може мачът да завърши. Ако има наказания, те ще бъдат според наредбата на футболния съюз. След като няма последствия, които възпрепятстват доиграването на срещата, мисля че решението мачът да продължи беше правилно", добави Марков.