Новото попълнение на ЦСКА Роланд Алберг е на път да разбуни духовете в съблекалнята на „Армията“ с огромната си заплата, пише "България днес".

Според неофициална информация холандецът ще получава огромните за българските стандарти 50 000 лева на месец. А средно заплатите при „червените“ са между 10 и 15 хил. лева месечно. Договорът на Алберг влиза в сила от 1 януари и е за срок от 2 години, което означава, че халфът ще прибере над 1 млн. лева за престоя си на „Армията“. ЦСКА направи удар с привличането на холандеца и успя да го вземе без трансферна сума, след като изтече договорът му с американския „Филаделфия“.

За сметка на това „червените“ ще трябва да му плащат доста солидна заплата и ще го направят №1 по възнаграждение сред футболистите. Алберг ще прибира около 3 пъти повече пари от голямата звезда на отбора - Фернандо Каранга, чиято заплата е в порядъка на 15-20 хил. лева. Бразилецът дойде от скромен клуб в родината си и никой не е очаквал от него да се превърне в голова машина. При Алберт ситуацията е различна. Той е доказан играч с куп мачове в елита на Холандия и американското първенство. Във Филаделфия неговата заплата е била 400 000 долара на година, като според някои щатски медии той ще взима дори повече в ЦСКА. Халфът е отказал да намали възнаграждението си и именно по тази причина не е преподписал договора си с американците.

Алберг вече тренира с ЦСКА, като „червените“ имат огромни надежди той да се превърне в следващата звезда в отбора. Отзивите за играта на холандеца са повече от добри, а проблемите в кариерата му до момента са свързани с дисциплината му. В отбора на Гриша Ганчев обаче нарушаването на клубния правилник се наказва сериозно и шефовете ще държат Роланд изкъсо.