Кирил Десподов е уверен, че няма опасност отново да започне да лети в облаците и да се помисли за недосегаем в състава на ЦСКА. 21-годишният нападател бе избран за Играч на 6-ия кръга след двата си гола във вратата на Верея за победата с 4:0.

"Вече съм патил от звездомания и не мисля, че ще го повторя втори път. Имаше момент на заблуда, че няма как да ме извадят от титулярния състав. Но направих два слаби мача и ме извадиха и десет мача бях резерва. И после си чакаш шанса да се докажеш пак.

С работата на терена, трябва да има за какво да те хвалят. Знам какво искам, какви са мечтите ми и си ги следвам. Няма опасност да започна образно да ходя на 10 см над земята", каза Кирил Десподов. 

"Трябва да съм по-постоянен на терена. Има и мачове, в които нямаш ден, но трябва да се стараеш да спазваш указанията на треньора. Ако вкарвам по два гола и асистенции във всеки мач, нямаше да съм тук", добави крилото.

Добрите изяви на играча привлякоха и вниманието на националния селекционер Петър Хубчев, който го повика за първите мачове в Лигата на нациите. 

"Националният отбор има големи шансове в Лигата на нациите, но не съм аз човекът, който трябва да коментира националния отбор. Естествено, че е чест да играеш за родината си, но но сега имаме мач с Ботев и след това ще мисля за националния отбор", каза още Десподов.

Относно предстоящия шампионатен мач с Ботев Пловдив, крилото на ЦСКА заяви: "Ботев играе доста грамотен футбол, с технични футболисти. Винаги играем трудно там. Но ако играем нашата игра, няма да имаме проблем. За жребия за Купата - мачът с Монтана е доста далеч, има много мачове дотогава. Монтана не са слаб отбор, преди две години играха финал за Купата."

Треньорът Ел Маестро се отнася доста добре с всички играчи. Той е добър психолог и знае как да се държи с всеки. Мисля, че се справя доста добре. Стилът на игра при него ми допада. Конкуренцията този сезон е доста силна. Не е само Лудогорец. И Левски се представя добре, Берое също", каза още Кирил Десподов.