Кирил Десподов изрази задоволството си, че донесе победата на ЦСКА на терена на Локомотив Пловдив с 1:0 в 14-ия кръг на Първа лига. Той вкара от пряк свободен удар в началото на второто полувреме.

"Мачът беше тежък, всички се борихме мъжки и спечелихме победата. Щастлив съм, че успях да вкарал гол. След всяка тренировка оставам да изпълнявам по 20-30 свободни удара, защото смятам, че имам потенциал да изпълнявам подобни положения и искам да го развивам. През първото полувреме имахме три шанса за гол, поздравявам вратаря на Локомотив, защото направи невероятни спасявания.

"Критиците на ЦСКА само стоят пред компютъра, пишат и нищо друго не правят. Истински ни подкрепят хората, които са тук, на стадиона, днес те ни вдъхнаха самочувствие. По принцип феновете нападат най-много мен. Не знам защо винаги аз съм виновен, когато отборът не побеждава. Не съм само аз на терена, затова трябва да подкрепят и да критикуват целия отбор. Може би изискванията към мен са много големи, но няма как да вкарвам по три гола във всеки мач и да съм на топниво. Вижда се, че Мауридес е паднал духом, но не се отказва момчето - тренира здраво всеки път и затова играе. Просто му трябва един гол за самочувствие, затова малко повече търпение към него. Всички вярваме в треньора Нестор Ел Маестро. Дайте му време и спокойствие да работи".