ЦСКА е само с една спечелена точка в мачовете с основните си опоненти за титлата Лудогорец и Левски. След 4 сблъсъка, червените още нямат победа – 1 равенство и 3 загуби, а при трите поражения дори не вкараха и гол. Всяка от загубите им беше с 0:1 – две в дербито с Левски и една от Лудогорец. ЦСКА стигна само до 1:1 с разградчани на „Армията“.

За първи път в шампионата играч на ЦСКА беше изгонен – Едвин Джеси. През сезона армейците получиха 4 червени картона, но всичките в Лига Европа. 3 от тях бяха при гостуването на Рига в Лига Европа – на Тиаго, Бодуров и Малинов. Чорбаджийски пък беше изгонен срещу Копенхаген в София (1:2).

ЦСКА допусна гол в 4-ти пореден шампионатен мач, от които 3 под ръководството на Любослав Пенев (0:2 от Черно море, 2:1 над Ботев Bp и 0:1 от Левски) и 1 при Нестор Ел Маестро (2:1 над Ботев Пд). През есента армейците бяха инкасирали попадения най-много в 2 поредни мача, и то само веднъж – при 0:1 от Славия и 1:1 с Лудогорец в началото на декември.

С най-много минути през сезона вече са Черниаускас и Чорбаджийски – по 1980. За първи път Бодуров бе заменен и той вече е със 1976. И тримата са пропуснали по една среща, така че няма футболист на ЦСКА-София с участие във всички 23 кръга.

Серията на червените от поредни мачове в първенството без вкарани повече от 2 гола вече се изразява в 8 срещи. За последно го направиха при домакинското 3:0 над Витоша на 9 ноември. Балансът на отбора в 8-те мача е слаб – 4 победи, 1 равенство и 3 загуби при 8:7 голова разлика. ЦСКА не вкара гол за 6-и път в първенството този сезон.

Материал на "Тема Спорт"